Translate

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΙΝΑ



Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κουλίνες.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στο χωρίο του Αποστολικού Αναγνώσματος της ημέρας : “ μετριοπαθείν δυνάμενος τοις αγνοούσι και πλανωμένοις “ (Εβρ.5,2) και ανέφερε ότι σε αντίθεση με τους αρχιερείς του αρχαίου Ισραήλ, ο Μέγας Αρχιερεύς, ο Κύριός μας, φερόταν με μετριοπάθεια. Αυτή η μετριοπάθεια μεταφράζεται σε τρία σημεία. Πρώτον με τη συγχώρεση, βλέπουμε τον Ιησού Χριστό επί του Σταυρού να συγχωρεί τους σταυρωτές Του, λογίζοντας την αμαρτία τους ως άγνοια, γι’αυτό που έπρατταν εκείνη τη στιγμή. Δεύτερον η μετριοπάθεια του Χριστού μεταφράζεται δια της σιωπής Του. Ενώ Τον εξύβριζαν και Τον περιγελούσαν, Εκείνος σιωπούσε. Και τρίτο σημείο αποτελεί η άκρα ταπείνωση του Κυρίου, ο Οποίος υπέμεινε όλο το Πάθος, γενόμενος σκάνδαλο για τους Ιουδαίους και μωρία για τους Έλληνες, για να σώσει το πλάσμα Του.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άνθρωποι από την άλλη μεριά, αντί της συγχώρεσης οδήγησαν το Θεό στο Σταυρό, εμφορούμενοι από αλαζονεία, μίσος και κακία. Αντί της σιωπής, τη συκοφαντία και την κακολογία και τέλος αντί της άκρας ταπεινώσεως, τον εγωϊσμό, ο οποίος ευθύνεται εκτός των άλλων και για τη διάλυση των ανθρωπίνων σχέσεων,των οικογενειών, αλλά και ολόκληρων κοινωνιών. Στον εγωϊσμό κοντολογίς εδράζεται η αμαρτία.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να πορεύονται στη ζωή τους με οδηγό τον Τίμιο Σταυρό, διακονώντας τους αδελφούς τους με θυσιαστικό πνεύμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: