Translate

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η Ακολουθία του Νυμφίου στους Κοινοπιάστες



Τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης το απόγευμα της Κυριακής 24 Απριλίου 2016, η Ακολουθία του Νυμφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, στο χωριό Κοινοπιάστες.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην ξηρανθείσα συκή και στον Άγιο Ιωσήφ τον πάγκαλο. Όσον αφορά την ξηρανθείσα συκή ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο Θεός δημιούργησε όλη την κτίση, ώστε να παράγει καρπούς. Ετσι και ο άνθρωπος αν έχει πνευματικούς καρπούς ευλογείται από το Χριστό. Καλούμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε να αγωνιστούμε και να είμαστε και εμείς καρποφόροι και αυτοί οι καρποί δεν είναι άλλοι από τα Χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, με τα οποία ο κάθε άνθρωπος έχει προικισθεί από το Θεό.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε το παράδειγμα του Ιωσήφ του παγκάλου ο οποίος έζησε στους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Ιωσήφ πουλήθηκε από τα ίδια του τα αδέλφια στην Αίγυπτο, ήταν μεν αιχμάλωτος του Φαραώ, εντούτοις όμως ήταν ελεύθερος ψυχικά. Δεν υπέκυψε στα θέλγητρα της γυναίκας του Πετεφρή, αλλά έμεινε καθαρός στο σώμα και την καρδιά του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι χρειάζεται ο Χριστιανός να καλλιεργεί τα Χαρίσματα που του έχει δώσει ο Θεός και ταυτόχρονα η καρδιά του να είναι ελεύθερη από οτιδήποτε τον κρατά μακριά από τη σχέση του με το Δημιουργό του. Μόνο έτσι μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει την Ανάσταση, πορευόμενος μαζί με το Χριστό στο Πάθος και το Σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: