Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Νεοχώρι Λευκίμμης


Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Νεοχώρι Λευκίμμης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Φανούριο τη μνήμη του οποίου εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία και παίρνοντας αφορμή από το απολυτίκιό του “ως άστρον ανέτειλας “, σημείωσε ότι αποτελεί αστέρα του ουρανίου στερεώματος, καθώς υπήρξε Μάρτυρας για την πίστη του Χριστού την Αγία. Ο Απόστολος Παύλος στο ανάγνωσμα της ημέρας από την Προς Εφεσίους επιστολή του, νουθετεί τους Χριστιανούς να είναι οπλισμένοι και δυναμωμένοι πνευματικά και ενδεδυμένοι τον θώρακα της Πίστεως. Χωρίς αυτή την Πίστη και τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος η ζωή του ανθρώπου ρέπει προς το κακό. Τρανή απόδειξη αποτελεί η αποστασία του δυτικού κόσμου, από τον Ιησού Χριστό και την παντοειδή πολεμική που έχει κηρύξει κατά του Σώματός Του, της Εκκλησίας. Άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν και ομολογούν Χριστό, είτε εμπαίζονται, είτε λοιδορούνται. Γαι τη μωρία αυτή των Χριστιανών έχει μιλήσει και ο Απόστολος Παύλος. Όσοι όμως στο διάβα των αιώνων πολέμησαν την Εκκλησία, εκείνοι ηττήθηκαν. Ο Ίδιος ο αρχηγός της Πίστεώς μας, διαβεβαιώνει ότι ούτε ακόμη και οι πύλες του Άδη δεν θα καταστρέψουν την Εκκλησία. Επίσης όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο Ιερός Χρυσόστομος η νοητή ναύς η Εκκλησία μας μπορεί να βρεθεί σε φουρτούνες, αλλά δεν βυθίζεται.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να οπλιστούν πνευματικά μέσω της προσευχής και των Μυστηρίων της Εκκλησίας, αντιμετωπίζοντας τους πειρασμούς και οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ένωσή τους με το Χριστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου