Translate

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη αποδώσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, προσκεκλημένος του επιχώριου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συγχοροστατούντων επίσης των Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος κ. Παύλου, Γουινέας κ. Γεωργίου, Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, Ζιχνων κ. Ιεροθέου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμωνος και ο φιλοξενών Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ιουστίνο για την πρόσκλησή του, ανέφερε ότι αποτελεί ακατανόητον θαύμα η Παναγία μας. Το θαύμα είναι το σημείον του Θεού στη ζωή του ανθρώπου και δεν ορίζεται από τους φυσικούς νόμους. Το θαύμα δεν γεννά την πίστη, αλλά την προϋποθέτει. Το δημιούργημα ( η Θεοτόκος ) συλλαμβάνει και γεννά το Δημιουργό ( το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος ), ένα γεγονός που δεν μπορεί να συλλάβει ο πεπερασμένος ανθρώπινος νους. Η Παναγία μας δεν επαίρεται για όσα συντελούνται στο πρόσωπό Της, από τον Τριαδικό Θεό, αλλά παραμένει ταπεινή ως δούλη Κυρίου, συνεργώντας ελευθέρα βουλήσει, στο σχέδιο της Ενσάρκου οικονομίας του Θεού, για τη λύτρωση του ανθρωπίνου γένους.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αναρωτήθηκε γιατί εμείς σήμερα δεν βιώνουμε θαύματα. Η απάντηση φυσικά βρίσκεται στη έλλειψη πίστεως και αφοσίωσης στο Θεό, στην έλλειψη αγάπης τόσο προς Εκείνον, όσο και στην εικόνα Του, τον αδελφό μας, κοντολογίς στο πνεύμα της εκκοσμίκευσης και του συμφέροντος που κυριαρχεί στη σημερινή εποχή. Ας γίνει η Παναγία μας σκέπη και καταφυγή για την πατρίδα μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: