Translate

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλας


Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου 2016 πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι Δεσποτικές εορτές της Εκκλησίας μας, έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν στην αλήθεια και να μας αποκαλύψουν το Θεό, από Τον οποίο ο κάθε άνθρωπος όχι μόνο εξαρτάται, αλλά και συνδέεται, είναι ο ομφάλιος λώρος ολάκερης της υπάρξεώς μας. Μέσα από την εορτή της Μεταμορφώσεως προκύπτουν τρεις πραγματικότητες για τον καθένα μας : α) ο Ιησούς Χριστός μεταμορφώθηκε επάνω στο όρος Θαβώρ για να αποκαλύψει όλη τη Θεϊκή Του Δοξα σε εμάς τους ανθρώπους, β) ο Θεός δεν υπάρχει μόνο για τον εαυτό του, δεν ζει εγωϊστικά, αλλά αγαπητικά, εμφανίζεται επί του όρους Θαβώρ με τρία Πρόσωπα, ακούγεται η φωνή του Πατρός, ο Υιός μεταμορφώνεται και ο Παράκλητος ως νεφέλη σκεπάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα, γ) η άκτιστη ενέργεια που διαχέει σε εμάς τους ανθρώπους, όπως η νεφέλη κάλυψε τους τρεις μαθητές κατά την Μεταμόρφωση. Τις Άκτιστες ενέργειες του Θεού τις απολαμβάνουμε καθημερινά στη ζωή μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Αν τις αντιλαμβανόμασταν θα πλημμυρίζαμε από την αγάπη και το έλεος του Θεού.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι ο ίδιος ο Τριαδικός Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο καλώντας τον σε αγαπητική σχέση μαζί Του. Απομένει στον άνθρωπο να δώσει την καρδιά σε Εκείνον.




Δεν υπάρχουν σχόλια: