Translate

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ


Το απόγευμα της 9ης Αυγούστου  ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο οποίος και εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμο Πυλιώτη, καθώς και το Διάκονο του Μακαριωτάτου π. Κυπριανό Κουντούρη, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “, το οποίο και φιλοξενεί 65 γέροντες και συστεγάζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), με 20 παιδία με μαθησιακές δυσκολίες. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε η διευθύντρια του Ιδρύματος κα Ελένη Καρύδη.
Αρχικά επισκέφθηκαν το Ναό του Ιδρύματος, την Αγία Τριάδα, εντός του οποίου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Τιμοθέου, του κτήτορος του Ιδρύματος.
Ο Μακαριώτατος δώρησε στο Ίδρυμα την εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα.
Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί Ιεράρχες μετέβησαν πεζή στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας όπου βρίσκεται και ο τάφος του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια της εκθέσεως από κειμήλια και αρχειακό υλικό της πολιορκίας του 1716 από τους Οθωμανούς, στο Λατινικό Παρεκκλήσι εντός του Παλαιού Φρουρίου, όπου έγινε ξενάγηση, από τον κ. Σπυρίδωνα Γαούτση - Ιστορικό, καθώς και από την Προϊσταμένη της 21ης Ε.Β.Α. Κέρκυρας, κα Διαμάντω Ρηγάκου.










Δεν υπάρχουν σχόλια: