Translate

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εσπερινός και Όρθρος για τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος


Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός και ο Όρθρος για τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας, Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ομίλησε για τη σημασία της Εορτής των Εισοδίων. Η Παναγία μας παρέμεινε στο Ναό για 12 ολόκληρα χρόνια. Εντός του Ναού και συγκεκριμένα στα Άγια των Αγίων, βρισκόταν η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία περιείχε τη ράβδο του Ααρών, το μάννα που δώθηκε στους Εβραίους, κατά την σαραντάχρονη περιπλάνησή τους στην έρημο και τέλος τις δέκα εντολές που πήρε από το Θεό ο Μωυσής στο όρος Σινά. Η Παναγία μας γίνεται η πραγματική Κιβωτός της Νέας Διαθήκης, διότι μέσα στα παρθενικά της σπλάχνα έλαβε την ανθρώπινη σάρκα ο Υιός και Λόγος του Θεού. Ακόμη η Θεοτόκος κυοφόρησε τον Άρτο της ζωής. Είναι η βλαστήσασα ράβδος του Ααρών. Είναι τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας, δια της Εύας ο θάνατος, δια της Μαρίας η ζωή. Η Παναγία μας είναι η νέα Εύα.
Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος κάλεσε τους πιστούς να δεχθούν στο δικό τους εσωτερικό ναό, στην καρδιά τους το Χριστό και με τη συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να κατοικήσει μέσα τους ο Ιησούς Χριστός.






Δεν υπάρχουν σχόλια: