Translate

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας


Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος για την Μνήμη του. Το απόγευμα του Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων μιμήθηκε στην ζωή του τον Αρχιποίμενα Χριστό. Κήρυξε και υπερασπίστηκε την αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως και θυσιάστηκε για το ποίμνιό του. Ολάκερος ο βίος του χαρακτηρίζεται από την ταπείνωση και το πνεύμα θυσίας και προσφοράς που τον διέκρινε.
Μέχρι και σήμερα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, διακονεί τους ανθρώπους, δίδοντας την Χάρη του, με τα θαύματά του. Το άφθαρτο Σκήνωμά του πιστοποιεί την κοινή μας Ανάσταση και την ζωή της αιωνιότητος, μέσα από τη  αγαπητική σχέση μεταξύ Τριαδικού Θεού και ανθρώπου.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος και να πορεύονται εν μετανοία, στο δρόμο της σωτηρίας και της ένωσής του με τον Κύριο της Δόξης. 










Δεν υπάρχουν σχόλια: