Translate

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

O ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ανέφερε ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και την θέωσε. Διαβάζοντας  κανείς την γενεαλογία από τον Αδάμ έως τον Ιωσήφ τον μνήστορα, θα βρει και τον προφητάνακτα Δαβίδ, ο οποίος έπεσε σε πολλά αμαρτήματα, επεθύμησε την γυναίκα του Ουρία και έστειλε τον ίδιο στον πόλεμο και σκοτώθηκε. Όμως μετανόησε για τις αμαρτίες τους, γράφοντας τους Ψαλμούς.
Ο Κύριός μας γεννάται εκ Παρθένου, δίδοντας στον πεπτωκότα άνθρωπο την δυνατότητα της κοινωνίας, μετά του Τριαδικού Θεού. Ο Άγγελος που εμφανίστηκε κατ’όναρ στον Ιωσήφ, ζητά να ονομαστεί το βρέφος Ιησούς, που σημαίνει Σωτήρας. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός χορηγός της σωτηρίας των ανθρώπων. Ο άνθρωπος σώζεται δια της πίστεως, δια της μετανοίας και δια της συμμετοχής του στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ακόμη ο Κύριος έλαβε το όνομα Εμμανουήλ, που μεταφράζεται ως ο Θεός είναι μαζί μας. Να το κατανοήσουν επιτέλους όσοι πολεμούν την Εκκλησία μας, ότι δεν είμαστε μόνοι. Ο Χριστός είναι μαζί μας πάντοτε. Όποιος εναντιώνεται στον Παντοκράτορα Θεό, στο τέλος ηττάται, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς, σε αυτήν την μητρόπολη των εορτών, τα Χριστούγεννα, να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας, ώστε ο Σωτήρ του κόσμου, να γεννηθεί και στις δικές τους καρδιές.










Δεν υπάρχουν σχόλια: