Translate

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

O ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ


Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας, στην περιοχή Αλεπού.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τη ημέρας, την ίαση της συγκύπτουσας γυναικός, από τον Χριστό. Το θαύμα αυτό συνετελέσθη ημέρα Σάββατο και γι’αυτό τον λόγο ο Αρχισυνάγωγος επέπληξε και κατέκρινε τον Ιησού Χριστό, διότι θεράπευσε την γυναίκα που ταλαιπωρούνταν από την αρρώστια για 18 ολόκληρα χρόνια.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε δύο στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ασθένεια λειτουργεί ως απότοκο της αμαρτίας, για τον πεπτωκότα άνθρωπο. Μακριά από την Χάρη του Τριαδικού Θεού επικρατεί μονάχα σκοτάδι, θλίψη και θάνατος. Εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο αν θα ακολουθήσει τον Θεό στην ζωή του. Ο Χριστός λυπάται με τις πτώσεις μας και με την επιμονή μας στην εμπαθή κατάσταση. Παράλληλα όμως έχει διάκριση, δεν καταργεί το αυτεξούσιο του ανθρώπου. Την κάθε στιγμή ως στοργικός Πατέρας ανοίγει την αγκαλιά Του, για το πλάσμα Του και περιμένει την επιστροφή του. Το δεύτερο στοιχείο σχετίζεται με την υποκρισία που επέδειξε ο Αρχισυνάγωγος της Ευαγγελικής περικοπής. Δυστυχώς στην εποχή μας η υποκρισία έχει πλεονάσει. Ο άνθρωπος που βρίσκεται μακριά από τον Θεό υποκρίνεται έναντι Εκείνου και έναντι των συνανθρώπων του, είτε αυτοί ανήκουν στο οικογενειακό του περιβάλλον, είτε στον χώρο εργασίας του.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να αποτινάξουν την αμαρτία, η οποία είναι δέσμευση με τον πειρασμό, αλλά και  την υποκρισία που χωρίζει τους ανθρώπους τόσο με το Θεό, όσο και μεταξύ τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος μετέβη στο λιμάνι της Κέρκυρας και επισκέφθηκε την πυραυλάκατο του ΠΝ, ΤΠΚ “ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ”. Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τον κυβερνήτη του σκάφους, καθώς και με τον διοικητή του ΝΑ.Σ.ΚΕ. Ο κυβερνήτης της πυραυλακάτου εκ μέρους του πληρώματος δώρησε στον κ. Νεκτάριο μια πλακέτα σε ανάμνηση της επισκέψεώς του.








Δεν υπάρχουν σχόλια: