Translate

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Αγία Βαρβάρα είχε ανδρείο φρόνημα”.


Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, στην πόλη της Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, την προς Γαλάτας Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, επεσήμανε  ότι τότε οι άνθρωποι βρίσκονταν σε σύγχυση, για τον αν θα τηρήσουν ή όχι τις διατάξεις του Νόμου. Πριν την ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού, ο ισραηλιτικός λαός περιφρουρείτο  από τον Μωσαϊκό Νόμο. Με την Σταυρική θυσία και την εκ νεκρών Ανάσταση του Χριστού έρχεται η Χάρις εις τον κόσμο.  Ακόμη ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι πλέον δεν υπάρχουν οι διαχωρισμοί μεταξύ των φύλων και των εθνικοτήτων των ανθρώπων, αλλά όλοι αποτελούν το Σώμα του Ζώντος Χριστού.
Έτσι και η Αγία Βαρβάρα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αν και γυναίκα, με την αγάπη και την πίστη της στον Χριστό, είχε ανδρείο πνεύμα. Δεν λιποψύχησε μπροστά στους βασανιστές της, τουναντίον ομολόγησε τον Ιησού Χριστό.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι και η δική μας εποχή είναι ανάλογη με εκείνη που έζησε η Αγία Βαρβάρα. Οι διωγμοί συνεχίζονται εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού, με ύπουλο  τρόπο, μέσω της παγκοσμιοποιήσεως. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί στο εγώ του και στην εμπαθή κατάσταση, αδιαφορώντας τόσο για την πνευματική του προκοπή, όσο  και για την διακονία του αδελφού του.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό πνεύμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και να αποκτήσουν ανδρείο φρόνημα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ομολογώντας με παρρησία τον Κύριό μας,  τον Ιησού Χριστό. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: