Translate

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Χρυσηίδα.


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Χρυσηίδα.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των Εθνών νουθετεί τους Εφεσίους να πορεύονται στην πνευματική τους ζωή ως τέκνα φωτός, που συνεπάγεται την ζωή της Αγιότητος, την πραγμάτωση δηλαδή του Θείου θελήματος. Οι Άγιοι της Πίστεώς μας είχαν κοινωνία με  τον Τριαδικό Θεό από την παρούσα ζωή. Τον αγάπησαν και Τον διηκόνησαν εξ όλης της καρδίας τους.
Ακόμη ο Απόστολος Παύλος συμβουλεύει τους Εφεσίους μή ως άσοφοι, αλλ’ ως σοφοί να περιπατούν στην ζωή τους. Ο κατά Θεόν σοφός άνθρωπος αγωνίζεται πνευματικά μέσω της κάθαρσης της καρδίας και του νοός, ώστε να εκριζώσει τα πάθη εκείνα που τον κρατούν αποκομμένο από την Χάρη του Χριστού. Από την άλλη πλευρά άσοφος είναι ο άνθρωπος εκείνος που διακατέχεται από το εκκοσμικευμένο πνεύμα και γίνεται δούλος των παθών του. Προσπαθεί ποικιλοτρόπως για την υλική του ευμάρεια. Όμως ο άνθρωπος, ως ψυχοσωματική οντότητα, έχει την αναφορά του στον Δημιουργό του και έτσι μάταια προσπαθεί να αναπληρώσει τα πνευματικά του κενά, με τα υλικά αγαθά.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να κάνουν και εκείνοι με την σειρά τους την αυτοκριτική τους, ώστε να πορεύονται στη ζωή τους κατά Χριστόν, με αγάπη, με ταπείνωση, με συγχωρητικότητα και πνεύμα διακονίας. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: