Translate

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λειτούργησε στον Σταυρό



Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στο ομώνυμο χωριό, της Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι ο ερχομός του Κυρίου εις τον κόσμο είχε προφητευθεί τόσο από τους δικαίους κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης, όσο και από τους μονοθεϊζοντες φιλοσόφους, τους λεγόμενους “Χριστιανούς”, πριν τον Χριστό. Εκείνοι ασκούσαν δριμεία κριτική κατά της τότε καθεστηκιύας τάξης και της πνευματικής καταπτώσεως. Ομίλησαν περί Εκείνου που θα έφερνε την ειρήνη και την δικαιοσύνη εις τον κόσμο.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι εμείς οι πιστοί ψάλλουμε αυτές τις ημέρες τον ύμνο  “Χριστός γεννάται δοξάσατε”. Τον δοξολογούμε τον Χριστό, Τον ευχαριστούμε και Τον ευγνωμονούμε, διότι προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, την αγίασε και την θέωσε. Ο Λόγος έγινε σάρκα, ώστε ο άνθρωπος να γίνει κατά χάριν θεός. Με την κατά σάρκα γέννηση του Χριστού αποκαθίσταται η κοινωνία μεταξύ του Τριαδικού Θεού και του ανθρώπου. Το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας του Θεού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συνεργασία της Παναγίας μας, στα παρθενικά σπλάχνα της οποίας λαμβάνει δούλου μορφή το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Γι’αυτό και η Εκκλησία μας Την τιμά την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα, καλώντας  τους να πορεύονται στον δρόμο της μετανοίας, της ταπείνωσης και της κατά Χριστόν αγάπης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: