Translate

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ποιητικό οδοιπορικό μέλους και λόγου στην Μεγάλη Εβδομάδα





Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, η εκδήλωση  “Ποιητικό οδοιπορικό μέλους και λόγου στην Μεγάλη Εβδομάδα“, στην οποία  έψαλλε η Χορωδία της Σχολής  Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο Άγιος Αρσένιος”, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και χοράρχου κ. Γεωργίου Λαδοβρέχη.
Την εκδήλωση παρουσίασε μέσα από την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας.
Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τόσο την Χορωδία, για την μεγάλη της προσφορά στην τοπική Εκκλησία,  όσο και τον π. Θεμιστοκλή,  ο οποίος είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η Αγία μας Εκκλησία, μάς καλεί να βιώσουμε, μεσα από μια υπέροχη υμνολογία, το Εκούσιον Πάθος και την εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία μάς αναγεννά. Καλούμαστε εμείς σήμερα, όπως οι παίδες των Εβραίων να αναφωνήσουμε στον Χριστό το “Ωσαννά”, τουτέστιν “Κύριε λύτρωσέ μας”. Ο Κύριος είναι η μοναδική απαντοχή και η ελπίδα όλου του κόσμου. Αρκεί εμείς να στρέψουμε την  καρδιά μας προς Εκείνον. Η κρίση που περνάμε είναι μια ευκαιρία να στραφούμε ξανά προς τον Χριστό και να επανακαθορίσουμε την ζωή μας, ζώντας πνευματικά.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να βιώσουν στην καρδιά τους όλα τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, ώστε να συναναστηθούν με τον Κύριο της Δόξης.
Να σημειωθεί τέλος ότι η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο Άγιος Αρσένιος”, ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Τιμόθεο το έτος 1987 με την έκδοση σχετικού Φ.Ε.Κ.
Η Σχολή το 2001 διέκοψε τη λειτουργία της και επαναλειτούργησε μετά από αρκετά χρόνια, το 2009. Έκτοτε έχει ως καλλιτεχνικό της διευθυντή τον κ. Ιωάννη Σχώρη, πρωτοψάλτη-καθηγητή βυζαντινής μουσικής.
Δάσκαλοι της βυζαντινής μουσικής είναι ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, ο κ. Γεώργιος Λαδοβρέχης, ο Πρεσβ. Νεκτάριος Μπόκος και ο κ. Γεώργιος Λαβράνος, πρωτοψάλτες. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και τα μαθήματά της γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την γενική ευθύνη και τον συντονισμό έχει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας.














  

Δεν υπάρχουν σχόλια: