Translate

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΔΙΑΚΟΝΟΣ



Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αντωνίου Σουέρεφ, πολιτικού μηχανικού, εγγάμου, πατέρα μίας κόρης, ο οποίος θα διακονήσει αμισθί την τοπική Εκκλησία.
Στην προσλαλιά του ο νεοχειροτονούμενος τόνισε ότι η προσωπική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από την βαθιά πίστη στον Χριστό, αλλά και την αγάπη στην πατρίδα. Η ελληνοχριστιανική ταυτότητα είναι αυτή που τον γαλούχησε και ιδίως στα τελευταία χρόνια της πορείας του η σύνδεσή του με την τοπική Εκκλησία, τόσο στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου, όσο και στα πρόσωπα του πνευματικού του πατέρα ιερομονάχου π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου, της γερόντισσας Ευφημίας, καθηγουμένης της Μονής Παντοκράτορος, αλλά και κληρικών που με πίστη και αυταπάρνηση δίνουν την μαρτυρία ζωής της Ορθοδοξίας. Επεσήμανε ότι επέλεξε συνειδητά την οδό της ιερωσύνης, ακολουθώντας την κλήση του Θεού, ότι θα δώσει όλο του το είναι στην Εκκλησία διακονώντας τον άνθρωπο, την μαρτυρία της σωτηρίας, αλλά και τον πολιτισμό που η Ορθοδοξία αυθεντικά διασώζει, παρακαλώντας όλους να προσεύχονται για την νέα του πορεία.
Απαντώντας στην προσφώνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά του για την απόφαση του νεοχειροτονηθέντος, για το γεγονός ότι αυτή είναι καρπός ωριμότητας και όχι πρώιμου ενθουσιασμού και τον προέτρεψε στους καιρούς που ζούμε να αφιερωθεί στο γεώργιον του Κυρίου. Είναι χρέος μας να μένουμε συνεπείς στα λόγια και τα έργα μας. Είναι χρέος μας να εμπνέουμε τους ανθρώπους να ακολουθούν με αυθεντικότητα την πίστη μας. Είναι χρέος μας να μην λυγίζουμε στις προκλήσεις όλων εκείνων που αμφισβητούν την αλήθεια. Είναι χρέος μας να μην είμαστε χριστιανοί των τύπων, αλλά της ουσίας. Η Ορθοδοξία δεν είναι θεωρία, αλλά οδός θεώσεως που έρχεται μέσα από την προσευχή, την άσκηση, τον αγώνα της αληθείας. Είναι οδός αγάπης. Είναι οδός σωτηρίας. Η Ορθοδοξία όμως είναι και η μήτρα του Ελληνισμού. Είναι αυτή που θα σώσει ό,τι πολύτιμο έχουμε και ο ιερός κλήρος είναι περήφανος που ένας άνθρωπος ώριμος, μορφωμένος, βαθιά προβληματισμένος, εισέρχεται σ᾽ αυτόν για να διακονήσει με όλη του την ύπαρξη τον άνθρωπο.
Πολλοί κληρικοί συμμετείχαν στην λειτουργία, αλλά και πλήθος πιστών, φίλων και οικείων του νεοχειροτονηθέντος, όπως επίσης και εκκλησιαζομένων στην Ιερά Μονή ευχήθηκαν στην χαρά του νέου διακόνου.



 
 



 



 





 
 
 

 
 
 
 
 













 







 

 



 









 



Δεν υπάρχουν σχόλια: