Translate

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΙΝΑ




Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις Κουλίνες.
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, σχολίασε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, επισημαίνοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αιώνιος Αρχιερέας. Με την Σταυρική Του θυσία, μάς εξαγόρασε εκ της κατάρας του νόμου και κατά την Θεία Λειτουργία Εκείνος είναι ο προσφέρων και προσφερόμενος. Στην Θεία Ευχαριστία ζούμε σε παρόντα χρόνο το εκούσιον Πάθος του Κυρίου, την Σταύρωση, την Θεόσωμη ταφή, την εκ νεκρών Ανάσταση, την εις ουρανούς Ανάληψη, αλλά και την ατελεύτητη όγδοη ημέρα της Βασιλείας των Ουρανών. Ο Απόστολος Παύλος μάς προτρέπει να προσευχόμαστε με παρρησία, αλλά παράλληλα εν ταπεινώσει. Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος ομιλεί μεν με παρρησία, αλλά ταυτόχρονα διακατέχεται από απύθμενο θράσος, προβάλλοντας κατά κόρον τον εαυτό του.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στον Τίμιο Σταυρό σημείωσε ότι η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το σύμβολο της θυσίας και της αγάπης του Κυρίου μας, για την  του κόσμου σωτηρία, ώστε οι πιστοί να ενδυναμώνονται στον αγώνα που δίδουν. Ο Τίμιος Σταυρός είναι το καύχημα ημών των Χριστιανών, το τραύμα των δαιμόνων, το σύμβολο της νίκης και της Αναστάσεως. Ο καθένας από εμάς καλείται από τον Χριστό να άρει τον δικό του σταυρό και να ακολουθήσει τον Κύριο. Βασική προϋπόθεση της άρσης του σταυρού είναι η αποκοπή του ιδίου θελήματος και η πραγμάτωση του Θείου θελήματος στη ζωή μας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς να παίρνουν δύναμη από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των παθών και του πονηρού.  
Να σημειωθεί ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιδιάκονο τον Μοναχό π. Χριστόδουλο Τριαντάφυλλο.









Δεν υπάρχουν σχόλια: