Translate

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

1. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016 η χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οργανωμένη από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας. Η γιορτή είχε ως κεντρικό της θέμα: «Από την εικόνα της Γέννησης στις εικόνες του κόσμου».
Στην εκδήλωση (με τη σειρά που εμφανίστηκαν) μαθητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», υπό τη διεύθυνση του ιεροδιακόνου π. Νεκταρίου Μπόκου, παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ελένη Μπέλλου» της Ιεράς Μητροπόλεως, νέοι και νέες από τις Ενορίες Οδηγητρίας Αλεπούς, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κουλίνας, Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Νικολάου Γερόντων, Αγίου Ελευθερίου πόλεως, Αγίου Σπυρίδωνος Καναλίων, Αγίου Γεωργίου Μανδουκίου, Βλαχέρνας Γαρίτσας, Αγίων Πάντων πόλεως, Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Ποταμού, Αγίου Ιωάννου Λάζου, Αγίου Νικολάου Σιναράδων, Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, Αγίου Δημητρίου Άνω Παυλιάνας, Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος και, Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών, που έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και χρήση πολυμέσων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κλείνοντας την εκδήλωση, ενθουσιασμένος, συνεχάρη τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαν και τόνισε ότι τα παιδιά μας αποτελούν την μικρά ζύμη που ζυμώνει όλον το φύραμα, δίνοντας ελπίδα σε έναν κόσμο που έχει περιθωριοποιήσει τον Θεό. Μπορεί η ζωή μας να μην φαίνεται να προχωρά με αισιόδοξες προοπτικές, όμως η Εκκλησία δείχνει τον δρόμο. Το συκοφαντημένο κατηχητικό και νεανικό έργο της Εκκλησίας παράγει καρπούς και αυτοί είναι τα παιδιά και όσοι αγωνίζονται σ’ αυτόν τον τομέα. Αυτός ο αγώνας δείχνει ότι η ελπίδα δε χάνεται και αυτή είναι ο Χριστός μας!
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η γιορτή αποτέλεσε μία ευκαιρία να βγει προς τα έξω η προσπάθεια που οι Ενορίες, οι ιερείς, τα λαϊκά στελέχη και οι γονείς κάνουν για να είναι ζωντανή η παρουσία της Εκκλησίας στους νέους. Παρακάλεσε όλους να μη λησμονήσουν ότι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν έχουν νόημα και να πυκνώσουν με την συμμετοχή τους τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και να ενισχύσουν τα έργα της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: