Translate

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ


Το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2016 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου του Ιερού Προσκυνήματος π. Γεωργίου Μπογδάνου.
Ο π. Γεώργιος στο λόγο του, συγκινησιακά φορτισμένος ανέφερε ότι υπάρχουν γεγονότα στη ζωή μας τα οποία ενώ γίνονται εντός του χρόνου και του χώρου, υπερβαίνουν την ιστορικότητά τους, διότι στα γεγονότα αυτά πρωταγωνιστεί ο Άχρονος και Αχώρητος Τριαδικός Θεός.
Ακόμη ο π. Γεώργιος τόνισε ότι τη στιγμή αυτή, κατά την οποία κατέρχεται η Θεία Χάρις, τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν είναι δέος, αγωνία και συγκίνηση, ζητώντας από τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, αλλά και από τον Άγιο και Θαυματουργό Σπυρίδωνα, του οποίου το Ιερό Σκήνωμα ίσταται ενώπιον των πιστών, να του δίδουν δύναμη, οδηγώντας το λαό του Θεού στη σωτηρία.
Τέλος ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε από τα βάθυ της καρδιάς του, την οικογένειά του, τον πνευματικό του πατέρα Πρωτ. Διονύσιο Καρύδη, καθώς και όλα τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως, μα κυρίως το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, για την αγάπη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ζητώντας του και εκείνος με τη σειρά του να δέεται στο Θεό, ώστε να καταστεί άξιος διάκονος τόσο Εκείνου, όσο και των ανθρώπων, ζωσμένος το λέντιο της προσφοράς και της ταπείνωσης.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε στο νέο Πρεσβύτερο ότι η Ιερωσύνη, δίδεται από τον Δωρεοδότη Τριαδικό μας Θεό. Συγκαταβαίνει Εκείνος ανοίγοντας την πύλη της Βασιλείας των Ουρανών, για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος επέστησε την προσοχή, ως πνευματικός πατέρας, στον π. Γεώργιο λέγοντάς του ότι υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι, οι οποίοι ελλοχεύουν, στη ζωή του Κληρικού. Αυτοί οι κίνδυνοι είναι εξωτερικοί και εσωτερικοί. Ο ύψιστος εσωτερικός κίνδυνος είναι ο κακός εαυτός μας. Αλλοίμονο στον Κληρικό εκείνο που έχει την ψευδαίσθηση ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, και θεωρεί τον εαυτό του ως αυθεντία. Μόνη Αλήθεια είναι ο Χριστός μας. Ο δε εξωτερικός κίνδυνος είναι η κακή συμπεριφορά μερίδας ανθρώπων, κακεντρεχών, που συνεχώς συκοφαντούν τους Ιερείς, με διαβολές, κυρίως στη σημερινή εποχή, όπου η πολεμική εναντίον του Σώματος του Χριστού εντείνεται.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον π. Γεώργιο, Κύριος ο Θεός να τον προστατεύει στην Ιερατική του ζωή, δια πρεσβειών της Παναγίας Βλαχέρνας, την οποία διακόνησε, του Αγίου Σπυρίδωνος και πάντων των Αγίων.
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά η διάρκεια της Θείας Λειτουργίας η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος παιάνισε προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος.















 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: