Translate

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο Σωκράκι


Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Περιβολιώτισσας, στο Σωκράκι.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η γέννηση του Σωτήρος Χριστού χώρισε την ιστορία της ανθρωπότητος σε δύο μέρη, αποτελώντας το ύψιστο γεγονός στην ιστορία του κόσμου. Ο Υιός και Λόγος του Θεού είναι ο αναμενόμενος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, Μεσσίας. Εκείνος ο οποίος σώζει το λαό του και μεσιτεύει στο Θεό Πατέρα. Σώζει ολάκερο το ανθρώπινο γένος από τη φθορά της αμαρτίας, αλλά και από το έσχατο εχθρό, το θάνατο, χαρίζοντας τη ζωή της αιωνιότητος και της συνεχούς κοινωνίας με την όντως ζωή.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι τα δώρα των Μάγων προς τον Χριστό, Εκείνος τους τα αντιπροσέφερε. Αντί του χρυσού, ο Κύριος αντιπροσφέρει στους Μάγους την ελευθερία, από τη δουλεία της πλεονεξίας, αντί του λιβάνου, αντιπροσφέρει την ελευθερία της λατρείας στον αληθινό Θεό, έναντι των ειδώλων. Και τέλος αντι της σμύρνας, δηλωτικό του θανάτου, ο Χριστός αντιπροσφέρει την αιώνια ζωή με την κατάργηση του θανάτου.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Θεός ζητά να μην φοβόμαστε κανέναν εξουσιαστή και διώκτη της Εκκλησίας μας. Μόνο όταν τοποθετήσουμε το Χριστό στην καρδιά μας θα βιώσουμε την πραγματική ελευθερία, πορευόμενοι ενσυνειδήτως στο δρόμο της Χάριτος και του Αγιασμού.








Δεν υπάρχουν σχόλια: