Translate

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2016 από την Κέρκυρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί, με την ευκαιρία της εορτής του προστάτου του τόπου Αγίου Σπυρίδωνος.
Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν στο αεροδρόμιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τόνισε ότι όλα στην Κέρκυρα ήταν λαμπρά! Ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του όσο και τον Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές διότι μερίμνησαν ώστε η επίσκεψή του να ευοδωθεί και να του δώσει μεγάλη χαρά. Εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι είχε την ευλογία να λειτουργήσει στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, να πάρει δύναμη και να μοιραστεί τη συγκίνηση των ανθρώπων που σπεύδουν να προσκυνήσουν το άφθαρτο λείψανο του Αγίου και να λάβουν ελπίδα.
Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε μήνυμα σε όλους λέγοντας: «Για την πατρίδα μας, η οποία έχει πολλές δυσκολίες και αγωνίζονται αυτοί που έχουν τις ευθύνες σε οποιεσδήποτε θέσεις, ευχόμαστε να είναι αυτοί οι αγώνες καλοί και επιτυχείς, αλλά να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος. Σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, υπήρξαν και άλλες εποχές έτσι, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι καρποφόρες».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή που έκανε στον τόπο με την επίσκεψή του, τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους όσους προσβλέπουν στην Εκκλησία, καθώς διδάσκει με το παράδειγμα, τη σοφία και την αγάπη του, αποτελώντας παράδειγμα μοναδικό. Προσκάλεσε και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί το νησί και εκείνος με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου στην ανάγκη να αφήσουμε κατά μέρος τον ατομισμό και να συνεργαστούμε στην προοπτική του «εμείς», της ενότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Η τοπική αυτοδιοίκηση προσβλέπει και συνεργάζεται με την Εκκλησία για να γίνει αυτός ο στόχος πράξη. Ευχαρίστησε, τέλος, τον Μακαριώτατο για την τιμή της επίσκεψης.
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης και ο διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: