Translate

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η εορτή της Αγίας Αναστασίας στην Ι.Μ. Κερκύρας


Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Νάο της Αγίας Αναστασίας, στο χωριό Λιαπάδες.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι Μάρτυρες της Πίστεώς μας ειναι οι άνθρωποι εκείνοι που ξέφυγαν από το ειδωλολατρικό κατεστημένο και βίωσαν την Ανάσταση του Κυρίου μας, άκουσαν το κήρυγμα των Αποστόλων και η καρδια τους πυρπολήθηκε από την αγάπη για τον Τριαδικό Θεό. Γι’αυτό και δεν λογάριασαν ούτε την ίδια τους τη ζωή, για τον εράσμιο της ψυχής τους. Ο θάνατος δεν είναι το τέρμα της ζωής του Χριστιανού, αλλά αντιθέτως ειναι η θύρα εκείνη που οδηγεί στην αιωνιότητα και στην όντως ζωή, στην κοινωνία μετά του Θεού και των Αγίων Αυτού.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αγία μάρτυς του Χριστού Αναστασία είχε ανδρείο φρόνημα και ομολόγησε τον Κύριο μας, τον Ιησού Χριστό. Η Αγία Αναστασία δείχνει και σε εμάς σήμερα, που ζόυμε σε μια εποχή εφάμιλλη της ρωμαϊκής, με τη νεοειδωλολατρία και τη θεοποίηση του εγώ να κυριαρχεί, ότι η πίστη στον αληθινό Θεό υπερνικά όλες τις δυσκολίες, και δίδει ελπίδα στον άνθρωπο.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το βίο της Αγίας Αναστασίας, ευχόμενος καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: