Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς μας ΜητροπόλεωςΤο πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2017, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.
Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Γεώργιος Παντελιός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του έκανε αναφορά στην παρελθούσα χρονιά, μια χρονιά που ήταν δύσκολη για τη ζωή μας, για το λόγο ότι έχουμε αποξενωθεί από το Θεό.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι ο χρόνος είναι αποτέλεσμα των ορίων του ανθρώπου. Αν και ο άνθρωπος συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια αυτά μέσω των επιστημών και της τεχνολογίας, εντούτοις παραμένει στην ίδια κατάσταση. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Αριστοφάνης, στην προσπάθεια αυτή του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του υποκρύπτεται η αλαζονεία, η οποία μεταφράζεται ως ύβρις εναντίον του Θεού.
Απο την άλλη πλευρά η ταπείνωση και η υπακοή στο Θείο θέλημα ευλογείται από τον Κύριό μας, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού.
 
 

 
 

 
 
 

 


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου