Translate

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αφίχθη στην Κέρκυρα



Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016 αφίχθη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας “, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αδαμάντιο, καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη.
Ακόμη στην Κέρκυρα αφίχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.
Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, οι συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα VIP του αερολιμένα Κερκύρας, τονίζοντας τη μεγάλη του χαρά τόσο εκείνου, όσο και των συνεργατών του που βρίσκονται στην Κέρκυρα, αλλά και τη μεγάλη ευλογία, καθότι η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της εορτής του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, του Πολιούχου της νήσου.
Επιπλέον ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, για την ευγενική του πρόσκληση, τον Κερκυραϊκό λαό, όπως επίσης και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και τους καθηγητές, για την απόφασή τους να τον αναγορεύσουν σε Επίτημο Διδάκτορα του Ιδρύματος.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η ενότητα της Εκκλησίας μας, όπου στις μέρες μας η ενότητα αυτή είναι το ζητούμενο, καθώς μόνο έτσι, ως μια γροθιά, Κλήρος και λαός θα βγούμε από την πνευματική και οικοινομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.
Τέλος τον Μακαριώτατο καλωσόρισε στην Κέρκυρα, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Νικολούζος, τονίζοντας και εκείνος με τη σειρά του, την ανάγκη της συνεργασίας, μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: