Translate

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΥΝΙΩΝ



Κερκύρας Νεκτάριος : “Όσο διώχθηκε η Εκκλησία του Χριστού, τόσο γιγαντώθηκε “.

Το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο χωρίο Σινιές της βόρειας Κέρκυρας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Αγία Βαρβάρα έζησε στο τέλος του 3ου αιώνος, σε μια εποχή όπου επικρατούσε η ειδωλολατρία και η θεοποίηση του αυτοκράτορος και των στοιχείων της φύσεως. Η Αγία Βαρβάρα όμως πίστεψε στον σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού Πατρός, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Ο πατέρας της, που την προστάτευε από την παιδική της ηλικία, όταν αντιλήφθηκε ότι η κόρη του πίστευε στο Χριστό, την παρέδωσε ο ίδιος στον ηγεμόνα της περιοχής, όπου και την αποκεφάλησε. Μια Ιουλιανή που έβλεπε το μαρτύριο της Αγίας, ομολόγησε και εκείνη την πίστη της στον αληθινό Θεό, θυσιάζοντας και τη δική της ζωή. Όσο διώχθηκε η Εκκλησία του Χριστού, τόσο γιγαντώθηκε, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η Εκκλησία μας διώκεται από ιδεολογίες, από υλιστές και από τους νεοειδωλολάτρες, που λατρεύουν το εγώ τους. Το αψευδές στόμα όμως του Σωτήρος Χριστού, μάς βεβαιώνει, ότι “ πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής “. Δεν πρέπει να πτοούμαστε, αλλά να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ελέγξουμε τον εαυτό μας, πόσο έχουμε λυπήσει τον Κύριό μας και να ζητήσουμε από Εκείνον το έλεος και τη συγχώρεση.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι χρειάζεται να μείνουμε εδραίοι τόσο στην Πίστη, όσο και στην ιστορία και τον πολιτισμό των πατέρων μας και να αντλήσουμε δύναμη από την ανδρεία των Μαρτύρων της Πίστεως μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: