Translate

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο στον Κάτω Γαρούνα


Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κάτω Γαρούνας, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι ο Άγιος Νικόλαος Επίσκοπος Μύρων, είναι ένας οικουμενικός και μεγάλος Άγιος, που προστατεύει και διασώζει μέσα από τους ποικίλους κινδύνους όλους τους ανθρώπους. Ο ιερός υμνογράφος τον εγκωμιάζει και τον χαιρετίζει. Ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε πνευματικός πατέρας, τοποθετώντας τη ζωή του στην υπηρεσία του ποιμνίου που του ενεπιστεύθη ο Χριστός. Αγάπησε τόσο πολύ τους ανθρώπους, ώστε παρέστη σε καταδίκες ανθρώπων, στις φυλακές και ενίσχυε τους ενδεείς. Τους δίδαξε να είναι εδραιωμένοι στην αληθινή πίστη και στην ευσέβεια, οδηγώντας τους στη σωτηρία και την ένωσή τους με τον Ιησού Χριστό. Βίωσε ο ίδιος την αγάπη του Θεού.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Άκτιστη Χάρις του Τριαδικού Θεού, συνόδευσε τον Άγιο Νικόλαο και μετά θάνατον. Μέσα από τον τάφο του ανέβλυσε μύρο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στους ανθρώπους τη ζωντανή παρουσία του Παρακλήτου εις τον κόσμο.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το δικό μας καθήκον είναι η αληθινή και γνήσια Πίστη στο Χριστό. Με την πίστη αυτή υπερβάινεται το έσχατο όριο του ανθρώπου, ο θάνατος και πορευόμαστε στη ζωή της Χάριτος και του Αγιασμού, μετά του Θεού και των Αγίων Αυτού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: