Translate

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ


Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2016 στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Ελεθερίου. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος μάς αναφέρει ότι ο Κύριός μας θεράπευσε το άρρωστο χέρι ενός ανθρώπου, κατά την ημέρα του Σαββάτου, προκαλώντας τη μήνη των Φαρισαίων. Ο Χριστός μας όμως τους απάντησε ότι το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο. Επίσης ο Ευαγγελιστής μάς πληροφορεί ότι ο Κύριος λυπήθηκε για την πόρωση της καρδιάς αυτών των ανθρώπων.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι δυστυχώς και στις δικές μας ημέρες, η πόρωση των ανθρωπίνων καρδιών αποτελεί ίδιον της εποχής αυτής. Η Αγία μας Εκκλησία όμως στην εμπαθή αυτή κατάσταση κηρύττει τη μετάνοια, μέσω της οποίας ο άνθρωπος συναισθανόμενος πόσο λύπησε το Χριστό, εκζητεί το έλεός Του, αποκαθιστώντας έτσι την κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού. Ακόμη η Εκκλησίας μας κηρύττει την αλήθεια, που με τη σειρά της οδηγεί στην κατά Χριστόν ελευθερία, χωρίς ο άνθρωπος να είναι δέσμιος των παθών του. Και τρίτον η Εκκλησία κηρύττει τη σωτηρία, που αυτή επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή στα Μυστήριά Της.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι και ο Άγιος Ελευθέριος αγωνίστηκε θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή, για την αγάπη του Χριστού. Εναντιώθηκε στις πορωμένες καρδιές της ειδωλολατρικής εκείνης περιόδου, δίνοντας και σε εμάς το παράδειγμα του πνευματικού μας αγώνος, που περνά μέσα από τη μετάνοια, την αλήθεια και τη σωτηρία.





















































Δεν υπάρχουν σχόλια: