Translate

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος


Με κατάνυξη τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Κύριός μας έρχεται ιδίως την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και κρούει, όπως πολύ παραστατικά αναφέρει και το βιβλίο της Αποκάλυψης, την θύρα των καρδιών μας. Εναπόκειται σε εμάς τους ίδιους αν δεχθούμε να κατοικήσει Εκείνος εντός μας ή όχι. Από την άλλη μεριά η καρδιά χρειάζεται για να υποδεχθεί το Δεσπότη Χριστό, κάθαρση. Αυτή η κάθαρση επιτυγχάνεται με τον πνευματικό αγώνα που δίνει ο πιστός καθημερινά κατά των παθών και της αμαρτίας. Ένα μέσο για την καταπολέμηση της αμαρτίας είναι και η νηστεία, η οποία μεταφράζεται όχι μόνο ως αποχή από διάφορες τροφές, αλλά κυρίως από όλα όσα λυπούν τον Τριαδικό Θεό μας και διώχνουν τη Χάρη Του από εμάς.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να εντείνουν την προσευχή τους, δίδοντας τον καλό αγώνα, ώστε να καθαριστούν και τότε κεκαθαρμένοι να αντικρίσουν τον Άναστάντα Κύριό μας την λαμπροφόρο ημέρα του Πάσχα.















Δεν υπάρχουν σχόλια: