Translate

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΥΛΑΔΩΝ


Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο χωριό Μαγουλάδες.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεξήγησε στους πιστούς το θαύμα των κολλύβων του Αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τύρωνος, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η ειδωλολατρεία και η λατρεία του ρωμαίου αυτοκράτορος ως θεού. Οι Χριστιανοί της περιοχής εκείνης της Μ. Ασίας λόγω της νηστείας πείνασαν και τότε ο έπαρχος τους πρόσφερε ως τροφή ειδωλόθυτα. Ο Άγιος Θεόδωρος όμως ενημέρωσε τον Επίσκοπο και δόθηκαν τελικά στους Χριστιανούς κόλλυβα προς βρώσιν. Με αυτό το θαύμα βλέπουμε ότι ο Κύριός μας προνοεί και για τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου μέσω των Αγίων Του, οι οποίοι διακονούν τόσο τον Ίδιο, όσο και τους ανθρώπους. Ο Άγιος Θεόδωρος προστάτευσε τους Χριστιανούς και να μην διακόψουν τη νηστεία από τις τροφές, αλλά κυρίως να μείνουν καθαροί στην πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και να μην προσκυνήσουν τα είδωλα. Οι μάρτυρες της Πίστεώς μας είναι οι θεράποντες του αληθινού Θεού.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα ο Κύριός μας δεν μας ζητά να δώσουμε το αίμα μας για Εκείνον, αλλά να δίδουμε καθημερινά με το παράδειγμα της βιοτής μας μαρτυρία πίστεως έλκοντας με αυτό τον τρόπο και τους άλλους ανθρώπους στην οδό της σωτηρίας και της θέωσης. Δυστυχώς το πνεύμα του κόσμου στις μέρες μας χωρίζει τους ανθρώπους, οι οποίοι περιορίζονται στις καθημερινές μέριμνες, αδιαφορώντας για τον διπλανό τους. Η αγάπη έχει ψυχρανθεί, δεν υπάρχει αδελφοσύνη και συμπόνοια. Τι ζητάμε τελικά από το Θεό ; Να προστρέχει όταν και μόνον έχουμε ανάγκη ; Ή να είναι ο Πατέρας μας και εμείς τα παιδιά Του ;
Τέλος ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου, αντλώντας απο εκείνον πίστη και αγάπη για το Χριστό μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: