Translate

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα, όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, καθώς και της Ιεράς Εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας. Της λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Στο λόγο του προς τους πιστούς μετά το πέρας της δεήσεως ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το νησί της Κέρκυρας να φιλοξενεί τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Σπυρίδωνος Τριμυθούντος και Θεοδώρας της Αυγούστης. Ο μεν Άγιος Σπυρίδων μετείχε στην Ά εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, η δε Αγία Θεοδώρα επικύρωσε της αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου και αναστήλωσε τις Άγιες Εικόνες. Αμφότεροι υπερασπίστηκαν με σθένος την Ορθόδοξη Πίστη μας, την παραδεδωμένη από τον Κύριό μας και τους Αγίους Του.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο λόγο του Χριστού προς τον Ναθαναήλ : “μείζω τούτων ὄψει”, υπογραμμίζοντας ότι η δόξα και η απαντοχή της Εκκλησίας μας και της Πίστεώς μας είναι ο ίδιος ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, αλλά και οι Άγιοί Του.Στους δύσκολους καιρούς που περνά τόσο η πατρίδα μας, αλλά και ολάκερη η οικουμένη, οι άνθρωποι βρίσκουν την ελπίδα τους μονάχα στον Τριαδικό Θεό, την αιτία της υπάρξεώς τους και από Εκείνον αντλούν την πνευματική δύναμη, ώστε να αντιμετωπίζουν τις ποικίλες δυσκολίες που παρουσιάζονται.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριός μας να κατοικεί παντοτινά στις καρδιές των ανθρώπων, δια πρεσβειών της Οσίας μητρός ημών Θεοδώρας της Αυγούστης.

 
 















Δεν υπάρχουν σχόλια: