Translate

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την ακολουθια των Β΄ Χαιρετισμών στον Ποταμό


Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, στο ναό του Αγίου Βαρβάρου, στον Ποταμό.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι μέσα σε αυτό το ποίημα των Χαιρετισμών προς την Παναγία μας, ξεδιπλώνεται όλο το σχέδιο της ενσάρκου οικονομίας του Θεού, για τη σωτηρία ολάκερου του ανθρωπίνου γένους. Ο άνθρωπος θέλοντας να αυτοτελειωθεί απομακρύνθηκε απο τον Τριαδικό Θεό. Η πράξη του αυτή ισοδυναμούσε με την κακία, την αλλοτρίωση και τον ίδιο το θάνατο. Το δεύτερο όμως πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός, έρχεται στον κόσμο δια της Θεοτόκου, λαμβάνει την ανθρώπινη σάρκα και την αγιάζει.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Παναγία μας, αφού έγινε μέτοχος στο σχέδιο της σωτηρίας των ανθρώπων, καταλύει την πλάνη των ειδώλων, όλων αυτών των ψεύτικων θεών, αλλά και την πλάνη του μισάνθρωπου διαβόλου. Οι άνθρωποι πλέον που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό γίνονται κοινωνοί του Φωτός, της αληθείας, της αγάπης, αλλά και της Αναστάσεως, η οποία οδηγεί με τη σειρά της στην όγδοη και ατελεύτητη ημέρα, όπου ο εν Τριάδι προσκυνούμενος Θεός θα κοινωνεί αγαπητικά αιωνίως με τους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά δυστυχώς σήμερα εμφανίζονται διάφορες παγανιστικές και νεοειδωλολατρικές ομάδες, που στόχο έχουν να απομακρύνουν τις ψυχές των ανθρώπων από την πηγή της ζωής, τον Κύριό μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι την περίοδο αυτή που διανύουμε του πνευματικού αγώνος, η Παναγία μας έρχεται και καθίσταται ως Σκέπη και Πλατυτέρα, ενισχύοντάς μας, ώστε να βιώσουμε την αλλοίωση εκείνη του Θεού, που οδηγεί στη σωτηρία και τη θέωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: