Translate

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Λήξη της Σχολής Γονέων και του Φρονιστηρίου Στελεχών της Ι.Μ. Κερκύρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων πόλεως Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της λήξης των συναντήσεων της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ι.Μ. Κερκύρας για το Ιεραποστολικό έτος 2016-2017. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώθηκαν 14 χρόνια, από την ίδρυση των ανωτέρων δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, αφού περιλήφθηκαν στις πρώτες μέριμνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, άμα τη αναλήψει των Αρχιερατικών του καθηκόντων στο νησί.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε την Εκκλησία με την Κιβωτό του Νώε, μέσα στην οποία σώθηκε η ανθρωπότητα. Ο Νώε ευλογήθηκε και προστατεύθηκε από τον Θεό διότι έκανε υπακοή στο θέλημά Του, στον νόμο του Θεού, είχε σχέση πίστης και ζωής μαζί Του. Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής βρίσκονταν σε σύγχυση. Είχαν παραδώσει τον εαυτό τους στα πάθη, την αμαρτία, το κακό, με αποτέλεσμα να χαθούν στον κατακλυσμό. Όμως ο Θεός ζήτησε από τον Νώε να σώσει και την οικογένειά του στην κιβωτό. Αυτό μας δείχνει ότι ο Θεός ευλογεί τις οικογένειες που εντάσσονται στην σωστική κιβωτό της Εκκλησίας, αγιάζονται μέσα από την σχέση μαζί Του και γνωρίζουν να πορεύονται σύμφωνα με το θέλημά Του.
Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, όπου οι άνθρωποι έχουν πάθει σύγχυση και έχουν χάσει τον πνευματικό τους προσανατολισμό, ο ρόλος της Εκκλησίας μας είναι πολύ σημαντικός. Εντός της Εκκλησίας ο άνθρωπος κοινωνεί τόσο με τον Τριαδικό Θεό, όσο και με τους αδελφούς του αγαπητικά. Ακόμη παρατηρούμε δυστυχώς να πλήττεται στις μέρες μας ο θεσμός της οικογένειας, με τα διάφορα ξενόφερτα πρότυπα, που στόχο έχουν να αποδομήσουν το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας μας, την οικογένεια. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί από όλους. Χρέος των σημερινών γονέων είναι να τοποθετήσουν τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, τον ακρογωνιαίο λίθο, ως θεμέλιο της οικογένειάς τους, γαλουχώντας τα τέκνα τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ακόμη ένα χωρίο από το ανάγνωσμα των Παροιμιών, σύμφωνα με το οποίο όποιος στηρίζεται στο ψέμα, θερίζει ανέμους. Αυτό συνέβη με την εποχή μας. Στηρίχτηκε στην ψευδαίσθηση της ευτυχίας με βάση τα υλικά αγαθά, τις απολαύσεις, τις ιδέες που δεν περιλαμβάνουν τον Θεό, με αποτέλεσμα να θερίσει τους ανέμους της κρίσης, της παρακμής, της συντριβής. Γι’ αυτό τόσο η οικογένεια, όσο και η κατήχηση καλούνται να στηρίζονται στην πίστη στον Θεό και στην ζωή της Εκκλησίας, για να γλιτώσουν από τον πατέρα του ψεύδους που είναι ο διάβολος, αυτός που ενορχηστρώνει το ξεθεμελίωμα κάθε αξίας και νοήματος στην ζωή, που οδηγεί τον άνθρωπο να ζει χωρίς τον Θεό.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευλόγησε τις προσπάθειες των υπευθύνων της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών και τους ευχαρίστησε ονομαστικά. Ακόμη ευχήθηκε ο Χριστός να δίδει δύναμη τόσο στους γονείς, για το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί, όσο και στους κατηχητές, που επωμίζονται την ευθύνη της μαρτυρίας Χριστού στο σύγχρονο κόσμο.
Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν εκ μέρους της Σχολής Γονέων ο υπεύθυνoς π. Σπυρίδων Τριαντάφυλλος, και εκ μέρους του Φροντιστηρίου Στελεχών η πρεσβυτέρα Σταματία Βλάχου- Μπογδάνου. Και οι δύο επεσήμαναν την ανάγκη στις συναντήσεις της Εκκλησίας οι άνθρωποι να βρίσκουν την αγάπη, την καταξίωση, την ενίσχυση που τους λείπει, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων των συντελεστών τον Μητροπολίτη μας για την στήριξη στην 14χρονη λειτουργία των δύο αυτών θεσμών.
Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη να εργαζόμαστε ιεραποστολικά, να μην κάνουμε πίσω παρά τις δυσκολίες και εξέφρασε την συγκίνησή του που μικρότεροι και μεγαλύτεροι, τα δικά του παιδιά, πυκνώνουν τις τάξεις της εκκλησιαστικής ζωής.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε βεβαιώσεις.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: