Translate

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Άγιος Αρσένιος είναι θεράπων του ποιμνίου της Κερκύρας “.


Το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στο Καμπιέλο, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κέρκυρα σήμερα σεμνήνεται για τον Επίσκοπό της, τον Άγιο Αρσένιο και ότι ο ίδιος αισθάνεται την ευλογία, αλλά και την ευθύνη να διαδέχεται έναν Επίσκοπο, πολύ μεγάλου πνευματικού βεληνεκούς, έναν αστέρα του νοητού στερεώματος. Ο Άγιος Αρσένιος διαποίμανε το νησί, διδάσκοντας τις αλήθειες της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, ορθοτόμησε το λόγο της αληθείας και οδήγησε τους ανθρώπους που του ενεπιστεύθη ο Κύριός μας στη σωτηρία. Αποτέλεσε το θεράποντα του ποιμνίου της Κέρκυρας. Χαρακτηριστικά του πνευματικού ποιμένα είναι η ολοκάρδια αγάπη προς το Χριστό και η αγόγγυστη διακονία των ανθρώπων.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε ότι ο Άγιος Αρσένιος διέβη τη Θύρα που οδηγεί στην αιωνιότητα. Η Θύρα αυτή δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Και σήμερα το έργο των πνευματικών ποιμένων είναι να επισυνάξουν τα απολωλότα πρόβατα, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Οι ποιμένες οφείλουν να αγωνιστούν για έστω και έναν άνθρωπο, διότι θα δώσουν λόγο ενώπιον του θρόνου του Κυρίου.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε ο Άγιος Αρσένιος να προστατεύει και να σκεπάζει το νησί της Κέρκυρας, εις το διηνεκές. Εξαρτάται βέβαια από εμάς τους ίδιους να ανοίξουμε τα πνευματικά μας αισθητήρια και να γίνουμε δεκτικοί στο σωτήριο μήνυμα της Εκκλησίας μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: