Translate

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Βασίλειο στην Ι.Μ. Κερκύρας



Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου πόλεως Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το ανάγνωσμα της ημέρας από τη Σοφία Σολομώντος, ανέφερε ότι η ενυπόστατη Σοφία του Θεού, είναι ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός. Ο Θεός Πατέρας αγάπησε την ενυπόστατη Σοφία, για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον διότι είναι ο αγαπημένος του Υιός, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Δεύτερον επειδή ο Κύριός μας αγάπησε πολύ τον κόσμο, έως του Σταυρικού Του θανάτου, οδηγώντας τον στην Ανάσταση. Και τρίτον διότι ο Θεός δεν περιορίζεται στο πεπερασμένο του κόσμου τούτου. Η ζωή μετά του Τριαδικού Θεού είναι ένα συνεχές παρόν.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι για τους ανωτέρω τρεις λόγους και οι Άγιοι της Πίστεώς μας, έγιναν τέκνα και φίλοι του Χριστού. Ένας τέτοιος Άγιος είναι και ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος αγάπησε πολύ τόσο τον Κύριό μας, ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας, όσο και τον άνθρωπο, διακονώντας τον.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τη βιοτή του Αγίου Βασιλείου, τοποθετώντας ως κέντρο της ζωής τους τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό.















Δεν υπάρχουν σχόλια: