Translate

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην συνοικία της Εβραϊκής Κέρκυρας


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος αποτελεί παρεκκλήσιο του ναού της Παναγίας των Ξένων.
Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους, του ακλόνητου στύλου της Εκκλησίας του Χριστού. Ο Άγιος Χαράλαμπος τίμησε την Ιερωσύνη που του δώρισε ο Κύριός μας, ορθοτόμησε το λόγο της αληθείας, πολεμώντας το ψεύδος και τον διάβολο. Η βαθιά του πίστη και η αγάπη του για τον Ιησού Χριστό, τον οδήγησε στο μαρτύριο σε μεγάλη ηλικία.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι την γενική ιερωσύνη έχουν όλοι οι βαπτισμένοι πιστοί. Έτσι σε κάθε Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός συνιερουργούν, με τον Επίσκοπο ή τον Ιερέα να προϊσταται της Ευχαριστιακής συνάξεως.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο πνευματικός αγώνας του Αγίου Χραλάμπους είναι αξιομίμητος και για εμάς σήμερα, όπου η πολεμική κατά της Εκκλησίας του Χριστού εντείνεται, από τα διάφορα ξενικά κέντρα που μόνο στόχο έχουν να εξοβελίσουν τον αληθινό Θέο από τις καρδιές των ανθρώπων, βυθίζοντάς τους στην απελπισία. Ο Άγιος Χαράλαμπος δια του μαρτυρίου του, μας διδάσκει ότι ζει Κύριος ο Θεός και η πίστη σε Εκείνον συνεπάγεται την υπέρβαση και αυτού του εσχάτου εχθρού του ανθρώπου, του θανάτου, όπου ο πιστός εισέρχεται στην ατελεύτητη κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού.












Δεν υπάρχουν σχόλια: