Translate

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Υπαπαντή Λάκκας Παξών


Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής, στους Παξούς.
Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος εξήγησε το νόημα της Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Ο Ιησούς Χριστός συγκαταβαίνει, γίνεται άνθρωπος, για να σώσει το πλάσμα Του. Όλοι οι αποκαλυπτικοί λόγοι των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Χριστού μας.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπερτόνισε το λόγο του Θεοδόχου Συμεών, μόλις κράτησε στα χέρια του το Μεσσία, ότι δηλαδή προφήτευσε πως Εκείνος θα ήταν η αιτία πτώσεως και αναστάσεως πολλών, χαρακτηρίζοντας Τον ως σημείο αντιλεγόμενο, μεταξύ των ανθρώπων. Ο Ιησούς Χριστός και στη τότε εποχή, αλλά κυρίως στη σημερινή, παραμένει σημείο αντιλεγόμενο για τους εξουσιαστές και κρατούντες.
Εν κατακλείδι ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο πολύ πρόσφατο θέμα που έχει ανακύψει και έχει να κάνει με τη διδασκαλία περί “έμφυλων ταυτοτήτων” στα σχολεία της χώρας μας, όπου επιχειρείται για μια ακόμα φορά το γκρέμισμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η αποδόμηση της Ελληνικής οικογένειας, καλώντας όλους τους πιστούς να αναρωτηθούν πού οδηγούν τελικά τα τεκταινόμενα των κρατούντων έναντι των παιδιών μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: