Αφήστε μας την ηλ. διεύθυνση για να λαμβάνετε περισσότερες ειδοποιήσεις

Translate

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ

Με τους καλούς φίλους μου ταξιδέψαμε  πριν λίγες μέρες για το Άγιον Όρος ως ταπεινοί προσκυνητές στο περιβόλι της Παναγίας καθώς αυτές τις μέρες τύχαμε στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο.


Η πρωτεύουσα του Αγίου  όρους οι Καρυές
Στιςς Καρυές είναι εγκατεστηµένη η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και η Ιερά Επιστασία, καθώς και τα αντιπροσωπεία των είκοσι µονών. Επίσης υπάρχουν µια σειρά από υπηρεσίες όπως ο Πολιτικός ∆ιοικητής, η Αστυνοµική ∆ιοίκηση, τα ΕΛ.ΤΑ, ο ΟΤΕ και το Κοινοτικό Ιατρείο. Στο χώρο των Καρυών βρίσκεται και η γνωστή εκκλησιαστική σχολή Αθωνιάδα.Το μεγαλοπρεπές κτήριο είναι της Ιεράς Επιστασίας 


Ο Αρχαιότερος ναός του αγίου Ὀρους είναι ο ονομαζόμενος ναός του Πρωτάτου που φυλλάσεται σ'αυτόν η θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου το " Αξιον Εστίν " και εορτάζει την 15η Αυγούστου στην κοίμηση.


Στην φετινή εορτή βρεθήκαμε και συμπανηγυρίσαμε  στον ναό του Πρωτάτου.


Προεστός της Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Κατευθύνεται από την Ιερά Επιστασία προς τον ναό συνοδευόμενος υπό του Πρωτεπιστάτου 
Μετά την πνευματική Τράπεζα και η υλικήΗ Ιερά Πανήγυρις άρχισε στις 9μ.μ. και τελείωσε στις 7,30π.μ. της 15ης Αυγούστου. Καθ΄όλη την διάρκεια της αγρυπνίας έψαλλαν οι περίφημοι Αγιορείτες πατέρες οι λεγόμενοι "Θωμάδες"
Δεν υπάρχουν σχόλια: