Translate

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με θλίψη και πόνο καρδιάς χθες το βραδάκι αντικρίσαμε τον ιστορικό ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης να παραδίδεται στην αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου Κερκυραίων  διαχρονικά με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολοσχερώς η σκεπή ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.


Κτισμένος στα 1690 και ήταν σε διαρκή λειτουργική χρήση άλλοτε σαν Ιερά Μονή και άλλοτε σαν παρεκκλήσι της Ενορίας  του Αγίου Ελευθερίου έως την αρχή της δεκαετίας του 1990 όπου το Υπουργείο Πολιτισμού είχε εγκρίνει 280.000.000.δραχμές για την επισκευή του ναού αλλά στο μνημείο δεν έπεσε ούτε μία δραχμή.
Αυτά τα ελάχιστα για την ιστορία του ναού.




Σήμερα δεχθήκαμε βολές από συμπολίτες μας γιατί αδιαφορήσαμε και δεν  επισκευάσαμε τον ναό και έφτασε σ'αυτό το σημείο. 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ότι εάν η Ενορία είχε τον ναό στην δικαιοδοσία της θα ήταν ένα στολίδι όπως αξίζει να είναι τα κάστρα της πίστεώς μας αλλά και οι ενοριακοί ναοί μας . 






Έτοιμος είναι και ο εξωτερικός τοίχος να καταρρεύσει. Πριν συμβεί κάνουμε έκκληση προς κάθε υπεύθυνο έστω και την ύστατη στιγμή ας φροντίσουν να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί  το ιερό αυτό μνημείο που κοσμεί το κέντρο της παλαιάς πόλεως.   

4 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΥΝΕΣΚΟ!!!!
ΕΑΝ Ο ΝΑΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Αγαπητέ μου π. Γεώργιε συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Έχω Μνήμες χρόνων όταν ακόμη λειτουργούσε έστω και μια φορά το χρόνο, στη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, έως και το 1998, και ξέρω τον Αγώνα Κάποιου ως την τελευταία του στιγμή για να μη συμβεί ακριβώς αυτό που συνέβη!
Ξέρω και τις Προσπάθειες του τωρινού εφημερίου που είναι αξιόλογες κι ελπίζω να βρούν έστω και τώρα ευήκοον ους. Αξίζει τον κόπο κάθε προσπάθεια αφύπνισης.
Είναι θλιβερά όσο και αναμενόμενα τα αποτελέσματα της αδιαφορίας και περισσότερο του υποκριτικού "ενδιαφέροντος" από πλευράς των διαφόρων αρμοδίων του δήμου Κερκυραίων ως και σήμερα. Εγώ θυμάμαι την τελευταία φορά που χτύπησε η καμπάνα κι ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναχτυπήσει..

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Αγαπητή Ρεγγίνα ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα ενδιαφερθούν -και πιστεύω ότι είναι πολλοί-να ξαναχτυπήσει χαρμόσυνα η καμπάνα της Αγίας Αικατερίνης και θα αξιωθούμε να τελέσουμε την θεία Λειτουργία.