Translate

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΜΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

 

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2021 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος, προσφωνώντας τους πιστούς, τόνισε ότι ο Άγιος Σπυρίδων εξακολουθεί να προσθέτει δύναμη πίστεως στους ανθρώπους, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε την χάρη του να επισκιάζει τον τόπο και την πατρίδα μας. Ο άγιος είναι παρών στην ζωή μας. Εμείς άραγε είμαστε παρόντες στην ζωή της Εκκλησίας, στην ζωή της πίστεως;

Πάντως, όσο ακολουθούμε τον Θεό, τόση δύναμη λαμβάνουμε. Η ολιγοπιστία, ακόμη και όσων Κερκυραίων διαλογίζονται άτοπα στην ζωή, έχει να κάνει με την καθημερινότητα που βιώνουμε, την πανδημία, την φτώχεια, τους πειρασμούς. Ας αφήσουμε όμως με εμπιστοσύνη τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας στα χέρια του Θεού, ας μην αυτονομούμεθα από Αυτόν και ας αφήσουμε πίσω τα σύγχρονα σύνδρομα που μας αλλοτριώνουν από τον Θεό και την πατρίδα. Ας ξαναβρούμε το ήθος του γνήσιου Έλληνος και ορθοδόξου χριστιανού, να έχουμε δηλαδή καρδιά γνήσια, πίστεως στον Θεό και αγάπης προς την πατρίδα μας.

Στην ακολουθία συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ενώ έξω από τις πλάγιες θύρες του ναού παιάνισαν κατά την παράδοση η Παλαιά Φιλαρμονική και η Φιλαρμονική Μάντζαρος, στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: