Translate

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Την θεία λειτουργία τέλεσε σήμερα το πρωί στο Ιερό Προσκύνημα  του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και χειροτόνησε εις τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης τον μέχρι σήμερα Διάκονο του Ιερού Προσκυνήματος π. Χρήστο Καραφωτιά, έγγαμο και απόφοιτο της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής. Ο νέος Πρεσβύτερος θα εφημερεύσει στην ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης Γιμαρίου.
Από το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως παραθέτουμε απόσπασμα με την προσφώνηση του σεβασμιωτάτου προς τον χειροτονούμενο:
" Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Εκκλησία ζητά από αυτόν να προσέξει τρία σημεία: να αποφύγει τη συνήθεια, η οποία οδηγεί σε πνευματική ραθυμία τον ιερέα, να αποφύγει την εκκοσμίκευση, η οποία απειλεί την ζωή των κληρικών, αλλά και του ποιμνίου στις ημέρες μας, ενώ τον κάλεσε να ασκηθεί στην ευλάβεια και την καλλιέργεια των αρετών, προκειμένου να γίνει καλός οικοδόμος στο γεώργιον του Κυρίου, όπως ανέφερε ο Απόστολος Παύλος στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας.  Ο καλός ποιμένας οικοδομεί το λαό του Θεού, εργάζεται με ευλάβεια και αυταπάρνηση και καθοδηγεί τον λαό του Θεού στον δρόμο της αλήθειας. Εάν δεν έχει ευλάβεια και δεν αγωνίζεται στην αρετή, τότε γίνεται κακός οικοδόμος και δεν επιτρέπει στην χάρη του Θεού να τον αγιάσει προσωπικά. Έτσι, ενώ αγιάζεται το ποίμνιο δια των μυστηρίων που τελεί ο ιερέας, ο ίδιος παραμένει ανέγγιχτος από αυτήν, με αποτέλεσμα το έργο του να μην μπορεί να καταξιωθεί πνευματικά. Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε. τέλος, από τον νέο ιερέα να δώσει τον εαυτό του στην εργασία του ευαγγελισμού του λαού του Θεού και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τόσο του Επισκόπου όσο και της τοπικής Εκκλησίας."



















Δεν υπάρχουν σχόλια: