Translate

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κατάμεστες από πιστούς εκκλησίες εορτάστηκε στην Κέρκυρα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επεσήμανε ότι τρία υπερφυή γεγονότα δείχνουν την υπέρβαση των όρων της φύσεως στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου: η από στειρότητος σύλληψή της από τον Ιωακείμ και την Άννα, που δείχνει ότι όταν ο άνθρωπος πιστεύει στο Θεό, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο και ότι ο Θεός επιβραβεύει την ευλάβεια και την εμπιστοσύνη σ'  Αυτόν. Η υπερφυής σύλληψη του Υιού και Θεού της από την ίδια, που δείχνει την συμβολή της Παναγίας στο ανακαινιστικό έργο της θείας Οικονομίας, χάρις στην υπακοή της στο Θείο Θέλημα. Η ένδοξος κοίμησή της, στην οποία παρέστησαν τόσο ο Χριστός, ο Οποίος παρέλαβε το πνεύμα της, όσο και οι Απόστολοι και η επί γης Εκκλησία, αλλά και οι Άγιοι Άγγελοι, δείχνοντας όχι μόνο το σεβασμό προς το πρόσωπό της, αλλά και τι σημαίνει ο άνθρωπος να ανακαινίζεται εν Χριστώ και να μην χρειάζεται να κριθεί, αλλά να οδηγείται στον Παράδεισο και την θέωση απ'  ευθείας.



Στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Βελλιανιτών στο νησί των Παξών παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014, για να τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο ιερό προσκύνημα της Μονής συνέρρευσε σύμπας ο λαός και ο κλήρος των Παξών επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στον Πατέρα και Ποιμενάρχη τους.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι αυτά τα τρία σημεία υπέρβασης των όρων της φύσεως δείχνουν ότι για την Εκκλησία η Παναγία αποτελεί το πρότυπό μας. Ότι είναι ανάγκη σε μια εποχή όπου έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει η παρουσία του Θεού στη ζωή μας και έχουμε υποταχτεί στους όρους της λογικής, να σκεφτόμαστε τι μας δείχνει η Παναγία. Ότι μπορούμε να ανακαινιστούμε. Ότι μπορούμε μέσα από την πίστη να υπερβούμε κάθε μορφής κρίση. Ότι τελικά έχουμε δικαίωμα στη σωτηρία. Αυτός είναι ο τρόπος της Παναγίας και τις πρεσβείες της καλούμαστε να εκζητούμε συνεχώς.
Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο νησί των Παξών στην παηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Βελιανιτών, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και την παρουσία τόσο του απερχομένου δημάρχου κ. Μποδάνου όσο και του νεοκλεγέντος κ. Βλαχόπουλου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: