Translate

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ


Την Πέμπτη 2 Μαϊου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Κορακιάνα, επί τη εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την στιχομυθία μεταξύ του Κυρίου και του Νικοδήμου, ο οποίος αν και Φαρισαίος είχε πνευματικές αναζητήσεις και φωτισμένο νου. Ρώτησε λοιπόν ο Νικόδημος τον Χριστό, πώς μπορεί κανείς που είναι γέρος, να ξαναγεννηθεί, παίρνοντας την απάντηση ότι εκείνος που γεννιέται από σάρκα, παραμένει σάρκα. Αυτός όμως που αναγεννάται εξ ύδατος και πνεύματος, μπορεί να κληρονομήσει την  αιωνιότητα. Αυτής της ελπίδος και της πνευματικής διαστάσεως του ουρανού και της αιωνιότητος μπορεί να γίνει κοινωνός ο πιστός, διά της Αναστάσεως του Κυρίου.  
Αναφερόμενος στον Άγιο Γεώργιο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας έχουν αναγεννηθεί πνευματικά, διά Ιησού Χριστού. Ακριβώς αυτή η πίστη στην εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου και η ελπίδα σε Εκείνον, έδωσαν δύναμη στους Μάρτυρες, να υπερβούν και αυτόν ακόμα τον φόβο του θανάτου, ομολογώντας μετά παρρησίας ως Κύριο και Θεό τους τον Ιησού Χριστό. Οι Άγιοι της πίστεώς μας είναι οι οδοδείκτες μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μαρτύριο του Χριστιανού δεν εξέλειπε ποτέ στο διάβα των αιώνων. Το παράδειγμα των Μαρτύρων της Εκκλησίας μάς διδάσκει να μην διστάζουμε να ομολογούμε τον Χριστό, ακόμα και με το αίμα μας. Ο Ίδιος ο Κύριος μάς προτρέπει να μην έχουμε ηττοπάθεια, αλλά πνεύμα δυνάμεως, καθότι Εκείνος θα μας δώσει λόγο και δύναμη την ώρα της ομολογίας μας, έμπροσθεν των ανθρώπων.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει και να ευλογεί τα διαβήματα της ζωής τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: