Translate

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας τελέστηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας,  ο Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κατ’  αυτόν εψάλησαν οι ύμνοι της εορτής κατά το ψαλτικό ύφος της ντόπιας κερκυραϊκής μουσικής παράδοσης από μικρό χορό υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Γεωργίου Μπογδάνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στάθηκε στο απόσπασμα της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου « ίνα εύρωμεν τον μισθόν των πιστών και φρονίμων οικονόμων» και ζήτησε, όπως ο Άγιος Βασίλειος, έτσι κι εμείς να μην αισθανθούμε ποτέ ότι χρονίζει, αργεί ο Χριστός να φανερωθεί, αλλά να έχουμε τρεις μνήμες, την μνήμη του Θεού, την μνήμη της αγάπης και την μνήμη του θανάτου, καθώς πορευόμαστε στον νέο χρόνο και μαζί με την λέξη» Ευχαριστώ» να λειτουργούμε ως άνθρωποι προσευχόμενοι, δοτικοί και ευγνώμονες, συναντώντας τον πλησίον μας στην Εκκλησία. Σημασία έχει πώς ζούμε και όχι ο φόβος για την ασθένεια και τον θάνατο.

            Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού ευχήθηκε στους πιστούς που άκουγαν ραδιοφωνικά και από το διαδίκτυο, ευχήθηκε σε όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας να είναι ο νέος χρόνος αρχή πορείας προς τον Χριστό, με μετάνοια και επίγνωση του θελήματος του Θεού. Συμπαρασυρθήκαμε από το ξέφρενο της πορείας προς την φιληδονία, την φιλοδοξία και την έπαρση. Είναι καιρός να επιστρέψουμε στην αλήθεια του Θεού, να δούμε τα όρια της ζωής μας, να δούμε με μάτια πνευματικά την παρουσία του ίδιου του Θεού, να καταλαμφθεί η ζωή μας μέσα από την σχέση μας με τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. 















Δεν υπάρχουν σχόλια: