Translate

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το κοσμικό πνεύμα προσπαθεί να αποστερήσει τους ανθρώπους από την ελπίδα στον Θεό. Η προηγούμενη χρονιά μας στέρησε την ελευθερία. Μας στέρησε το δικαίωμά μας ελεύθερα να λατρεύουμε τον Θεό. Έριξε στην καθημερινότητά μας τον φόβο. Είμαστε όμως η μικρά ζύμη. Δεν θα νικηθούμε! Κοινωνούμε τον αληθινό άρτο της Ζωής. Αποτελούμε το σώμα του Χριστού ως Εκκλησία. Και γι’  αυτό δεν απελπιζόμαστε. Έχουμε την ελπίδα μας σε Εκείνον. Ευρισκόμενοι στην Εκκλησία Του, ζώντας την ενότητα της αγάπης στην Εκκλησία, τότε μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ζωή της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε ώστε να φανεί το Φως στο σκοτάδι. Να πούμε όχι στο σκότος της απελπισίας και του ψεύδους.

Στον αγώνα αυτό βοηθός ας είναι ο Μέγας Βασίλειος, όχι η εκκοσμικευμένη μορφή που παρουσιάζεται στους ανθρώπους, αλλά ο ασκητής, ο αγωνιστής της πίστεως, ο άγιος της αγάπης, του φωτισμού των ανθρώπων, να μας οδηγήσει στην χαρά της όντως ζωής και της δικής μας αγιότητας, όπως το ποθούμε όλοι!

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας, με την συμμετοχή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, του βουλευτής κ. Αυλωνίτη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνού, του περιφερειακού συμβούλου και τέως βουλευτή κ. Σπύρου, και των άλλων εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε κλήρο, άρχοντες και λαό η νέα χρονιά να φέρει περισσότερη ελευθερία και ελπίδα στην ζωή μας και να βγούμε από το σκοτάδι του φόβου και της αγωνίας.  
























Δεν υπάρχουν σχόλια: