Translate

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

11ο ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το 11ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως μας  επ΄ ευκαιρία της έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς με γενικό θέμα: "Η Ποιμαντική της Ασκήσεως σήμερα"
Πριν την έναρξη του Συνεδρίου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων η "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ" Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου και τέλεση μνημοσύνου υπέρ των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων και μοναχών που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
















Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος με θέμα:" Για μια νέα ποιμαντική της ασκήσεως σήμερα". 








Στη συνέχεια εισήγηση έκανε ο κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "΄Ασκησις: χάρισμα ή προσωπικό κατόρθωμα" 


Δεύτερος εισηγητής ήταν ο Παν/τατος Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας με θέμα "Προς μια αναδιοργάνωση της ενορίας με βάση  το πρότυπο των μοναστηριών"




Δεν υπάρχουν σχόλια: