Translate

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Με πολύ χαρά δέχθηκα την ευγενική πρόσκληση των συγχωριανών μου που με κάλεσαν να μετέχω στην πανήγυρη της Παναγίας της Βλαχέραινας που μετά από πολλά χρόνια το νέο εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο σύλλογος γυναικών αναβίωσαν την εορτή της Βχαχέραινας με την Θεία Λειτουργία αλλά και στη συνέχεια με το παραδοσιακό πανηγύρι που είχε να γίνει από το έτος 1970.
Το εκκλησάκι της Βλαχέραινας είναι κτίσμα της βυζαντινής εποχής έξω από το χωριό Άγιος Παντελεήμων με σπουδαίες εικόνες στο τέμπλο και τοιχογραφίες στο Ιερό Βήμα με εμφανέστατη την φθορά του χρόνου. 
Εκτός του εφημερίου π. Χαραλάμπου Παππά συλλειτούργησαν ο Πρωτ. Δημήτριος Κοσκινάς συντοπίτης και εφημέριος της ενορίας Αγίου Ελευθερίου Πόλεως, ο Πρωτ. Νικόλαος Χονδρογιάννης Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής και Εφημέριος Αχαράβης, ο Οικονόμος Σπυρίδων Τζώρας εφημέριος Επισκέψεως και ο Οικονόμος Σπυρίδων Καψάλης Εφημέριος Περιθείας. 
Πολλοί συγχωριανοί από νωρίς προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να λάβουν την χάρη και ευλογία της Παναγίας μας. Ο π. Δημήτριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής και τόνισε "ότι ἡ τιμία ζώνη της Παναγίας μας παραμένει και σήμερα πηγή χάριτος  και ευλογίας σε όσους προστρέχουν και την ασπάζονται όπως και κάθε ιερό αντικείμενο που υπάρχει στην εκκλησία είναι καθαγιασμένο και ιερό."



































Δεν υπάρχουν σχόλια: