Translate

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Λαοσύναξη! Έκλαψε όλη η Κεφαλονιά στο «αντίο» του αγαπημένου της ιεράρχη !


Ο μεγάλος ναός του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τις εκατοντάδες των Κεφαλονιτών, που, με δάκρυα στα μάτια και με βουβό πόνο, έσπευσαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον ποιμενάρχη τους που δεν πρόλαβαν να τον χαρούν.

Λαοσύναξη! Έκλαψε όλη η Κεφαλονιά στο «αντίο» του αγαπημένου της ιεράρχη !


Το «αντίο» στον αγαπημένο τους παπά Γεράσιμο που αγάπησαν και δεν πρόλαβαν να του το βροντοφωνάξουν στην ενθρόνισή του που δεν έγινε ποτέ... Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, όμως «ενθρονίστηκε» στις καρδιές όλων τω ν Κεφαλονιτών.

Πλήθος Μητροπολιτών και ιερέων βρέθηκαν στην Κεφαλονιά για την Ἐξόδιο Ἀκολουθία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Την εξόδιο ακολουθία, έδωσαν επίσης το παρών, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και σχεδόν σύσσωμο όλο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι επικεφαλείς των στρατιωτικών δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Τραγική φιγούρα, ο αδελφός του μακαριστού Μητροπολίτη, διακεκριμένος μαθηματικός Αθανάσιος Φωκάς, ο οποίος συντάραξε με τα λόγια του.




Συντετριμμένος ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την θλίψη του για το συνταρακτικό γεγονός. Όπως και ο κόσμος που έκλαιγε γοερά καθ' όλη τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας.

Τιμές απέδωσαν αγήματα της 116 Πτέρυγα Μάχης, οι πρόσκοποι, η Φιλαρμονική της Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς», και οι γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.

Γιώργος Χαλαβαζής – Μάκης Μοσχόπουλος

Βίντεο: Γιάννης Παπαδάτος









































Click to enlarge image DSC_0233.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: