Translate

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΕΚΟΙΜΉΘΗ Ο π. ΘΕΜΙΣΤΟΛΚΛΗΣ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Την 31η Ιουλίου ε.έ εκοιμήθη εν Κυρίω ένας αληθινός λευίτης που επί πολλά χρόνια διακόνησε την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών ως εφημέριος στην κεντρικότερη ενορία της Πανταννάσσης και στο γενικότερο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας. Ο μεταστάς διακρινόταν για την πραότητα, την καλοσύνη, την ευγένεια και την απέραντη αγάπη για τον συνάνθρωπο. 
Όσοι περάσαμε από το εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών θυμόμαστε τον παπά Θέμη ως διευθυντή του οικοτροφείου για την προσφορά του, την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον καθένα ξεχωριστά. Σαν στοργικός πατέρας και εμπειρότατος πνευματικός  (και ως πατέρας σαρκικός τεσσάρων παιδιών) γνώριζε τις ανησυχίες και τα προβλήματα τωνεφήβων και ήξερε να ανακουφίζει , να συμβουλεύει και να καθοδηγεί με πολύ διάκριση. Ήταν ο ακοίμητος φρουρός μας μαζί με τον τότε διάκονο π. Χρύσανθο Στελλάτο (νυν Επίσκοπο Κερνίτσης).


Η κηδεία του π. Θέμη έγινε στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, πλειάδος ιερέων και χιλιάδων Πατρινών. 

Στον επικήδειο ο .κ. Χρυσόστομος συγκινημένος τόνισε πως στο πρόσωπο του εκλιπόντος π. Θεμιστοκλή έβλεπε ένα λίκνο φωτεινό.
Τον χαρακτήρισε ως τον συνεπέστερο άνθρωπο απ’ όσους έχουν περάσει από το ιερό θυσιαστήριο και δόξασαν το Θεό και ένα κατ’ εξοχήν λειτουργικό ον. «Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στην Μητρόπολη και ήταν το καύχημα των αρχιερέων, από τους μακαριστούς Κωνσταντίνο και Νικόδημο έως την ελαχιστότητα μου, γι’ αυτό και αποφάσισα επί της δικής μου αρχιερατείας στην Μητρόπολη των Πατρών να του αποδώσω τον βαθμό του Πρωτοπρεσβύτερου, σε μία πανήγυρη στο ναό της Παντάνασσας. Ο π. Θέμης ήταν άνθρωπος της συνεργασίας. Εργατικός με τους συνεφημερίους του αλλά και με μία συνέπεια απέναντι στο λαό του Θεού, το χριστεπώνυμο πλήρωμα που υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο και το είχε όπως την οικογένεια του. Αγάπησε βαθιά το ποίμνιο του, το δίδαξε και πέρασαν χιλιάδες και αναπαύτηκαν στο ιερό επιτραχήλιο του και μάλιστα και πολλοί νέοι άνθρωποι. Ήταν εντυπωσιακό πως ένας πρεσβίτης, είχε γίνει πόλος έλξης για νέους ανθρώπους στους οποίους μετέφερε το μήνυμα του Θεού. Η ιλαρότης του προσώπου του, η αγάπη από την καρδιά του φαίνονταν στην όποια κίνηση του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία και στην σημαντική συνεισφορά του εκλιπόντος ιερέως στο κομμάτι της κατηχήσεως και γενικότερα της μελέτης και ανάλυσης της Αγίας Γραφής βοηθώντας ανθρώπους που είχαν χάσει την αληθινή πορεία της ζωής. Μία ακόμη σημαντική προσφορά του π. Θέμη ήταν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο των Πατρών. Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε για τον εκλιπόντα ιερέα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, τέως διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου. Όπως είπε στο thebest.gr o π. Nικόλαος, ο π. Θέμης ήταν πραγματικά ένας εξαιρετικός συνεργάτης και του είχε ανατεθεί η ευθύνη του οικοτροφείου του Εκκλησιαστικού Λυκείου, θέση που κράτησε για πολλά χρόνια.


Η ταφή του π. Θέμη έγινε στο Κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας. Ο εκλιπών είχε αποκτήσει με την πρεσβυτέρα του Αργυρώ Πολίτη τέσσερα τέκνα, την Αγγελική που είναι ιατρός μικροβιολόγος, την Ιωάννα που είναι δικηγόρος, τον Ανδρέα που εργάζεται ως γεωπόνος και το Νικόλαο που είναι χημικός. Είχε επίσης τη χαρά να δει έξι εγγόνια.
Αιωνία η μνήμη του πολύ σεβαστού και αγαπητού παπά Θέμη Δρουκόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: