Translate

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ


Στην ενορία Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας Αλεπούς λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, στο οποίο συμμετείχαν οικογένειες νέων ανθρώπων, ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, διά του οποίου λαμβάνουμε μηνύματα και για την δική μας ζωή. Στον καιρό που γράφτηκε η Β᾽ προς Κορινθίους επιστολή, οι άνθρωποι ζούσαν σε μία ακαταστασία και σε μία σύγχυση. Το κήρυγμα της αναστάσεως που ο απόστολος Παύλος κατέθεσε ήρθε σε έναν κόσμο παρασυρμένο από την αμαρτία. Το κήρυγμα έφερε αλλαγή στην ζωή των ανθρώπων. Ο Παύλος επισημαίνει ότι η αλλαγή συνοδεύεται και από την ευθύνη η πίστη να μην κατηγορηθεί εξαιτίας της ζωής των χριστιανών. Χρειάζεται συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και σήμερα.

Χριστιανός σημαίνει αγάπη για τους συνανθρώπους. Χριστιανός σημαίνει άρνηση της αδικίας και του κακού. Γι᾽ αυτό χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Χρειάζεται να είμαστε διάκονοι Θεού. Με τον λόγο και την ζωή μας χρειάζεται να ανατρέψουμε το πνεύμα της λοιδορίας και της κατηγορίας εις βάρος μας. Κι ας κάνουμε υπομονή στην θλίψη και την κακία, χωρίς να στενοχωριόμαστε. Να βιώνουμε την χαρά της παρουσίας του Θεού, να κοινωνούμε με Εκείνον, όταν το Άγιο Πνεύμα έρχεται και καταυγάζει την ζωή μας, καθαρίζει τις καρδιές μας και την διάνοιά μας. Προσπερνούμε κάθε θλίψη και στενοχώρια και αγωνιζόμαστε να γίνουμε Χριστού μιμητές. Χρειάζεται να πάρουμε λοιπόν απόφαση. Μας περιμένει ο Θεός να κάνουμε αρχή πνευματικής ζωής, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να παλεύουμε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών συναντήσεων της ενορίας και διαπίστωσε την συμμετοχή πολλών παιδιών, γεγονός που είναι ελπιδοφόρο, σε μία εποχή θρησκευτικού αποχρωματισμού! Επαίνεσε τον εφημέριο π. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, νέο κληρικό, που συμμερίζεται τα οράματα του επισκόπου. Η κατηχητική προσπάθεια της ενορίας δείχνει ότι σε μια εποχή που η πνευματική παιδεία αμφισβητείται, η Εκκλησία παραμένει η μεγάλη οικογένεια που μητρικά μαζεύει τα νοσσία υπό τας πτέρυγας αυτής, παλεύοντας να θρέψει πνευματικά τους ανθρώπους!














Δεν υπάρχουν σχόλια: