Translate

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 Ένα ξεχωριστό γεγονός συνεορτάζει η Εκκλησία της Κέρκυρας κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για το θαύμα διασώσεως του νησιού από την πανώλη, το οποίο έκανε ο Άγιος Σπυρίδων. Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Απριλίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

 Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Κέρκυρα έχει το προνόμιο εκτός από τον Χριστό να βλέπει και τον άγιο Σπυρίδωνα να εισοδεύει στην πόλη και στις καρδιές των ανθρώπων με την λιτανεία του σκηνώματός του, που τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων. Μπορεί και φέτος να μην επιτρέπεται αυτή η λιτάνευση εκτός του ναού λόγω των μέτρων, ωστόσο έστω και μέσα από το  Ιερό προσκύνημα, όπου θα γίνει η μικρή περιφορά του ιερού σκηνώματος, η Κέρκυρα θα πάρει δύναμη.

               Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να εορτάσουν το Πάσχα ως διάβαση από την ζωή της πτώσεως στην ζωή της αναστάσεως και της χάριτος, διά πρεσβειών του Αγίου μας.  









Δεν υπάρχουν σχόλια: