Translate

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Στους Καρουσάδες στην Βόρεια Κέρκυρα τέλεσε την ακολουθία των Δ’  Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος το βράδυ της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021.

Στο τέλος της ακολουθίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π. Δημήτριο Γεωργακόπουλο, έγγαμο κληρικό και πολύτεκνο, ο οποίος έχει αναλάβει μία σπουδαία προσπάθεια συντήρησης των ναών της περιοχής, όπως επίσης και πνευματικής καλλιέργειας των πιστών, οι οποίοι τον στηρίζουν με πολλή αγάπη.

Ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε στους πιστούς τον στίχο από τους Χαιρετισμούς «Χαίρε ότι τον πολύρρυτον αναβλύζεις ποταμόν», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι όπως ο προφήτης Ιεζεκιήλ είδε το όραμα από τον ιουδαϊκό ναό να αναβλύζει ένα ρυάκι το οποίο εξελίχθηκε σε ποταμό, έτσι και η Παναγία αναβλύζει τον Χριστό, ο οποίος αρχικά φάνηκε ότι απορρίφθηκε από τον κόσμο, αλλά καθώς οι άνθρωποι  έβλεπαν την αλήθεια του προσώπου Του, το έργο Του μας σώζει από το κακό, την αμαρτία, τον θάνατο, μας ανιστά και μας σώζει, τον αποδέχθηκαν και ο Κύριος έγινε ο ποταμός που μας ξεδιψά με ρήματα αιώνιας ζωής. Ας προσευχόμεθα στην Παναγία να μεσιτεύει για μας, ώστε να ξεδιψούμε με την αγάπη του Υιού και Θεού της.  






Δεν υπάρχουν σχόλια: